Rànquing CYD 2015


Enric I. Canela

Ha sortit el Ranquing CYD. Sóc enormement crític.

Richard Holmes va escriure el setembre passat U-Multirank – A university ranking evaluation (ja en vaig fer referència a L’U-Multirank no m’agrada gens). Deia aleshores que aquest rànquing europeu U-Multirank no en surt massa ben parat.

Parlant de recerca comenta: MIT is in eleventh place and Harvard in 18th. Oxford is just behind the Oregon Health and Science University and Cambridge below the London School of Hygiene and Tropical Medicine. Ja es veu la línia.

La pitjor cosa de l’ U-Multirank és que el paguem amb els nostres impostos.

La versió espanyola d’aquest rànquing és el CYD. És interessant destacar que no és un rànquing de volum, és de productivitat. Citen la UB com la primera en producció científica, però diu que el més important són les publicacions per professor. Sense més, aquesta afirmació és una bajanada. La raó? Molt senzill. Una universitat és la primera en Medicina, destacada a Europa. Decideix que a més oferirà Fisioteràpia. Immediatament el nombre de professors creix i la producció no ho fa tant. La universitat és pitjor? Oi que no? Doncs això.

A l’Estat espanyol la Universitat de Barcelona és mediocre en Medicina. És una estupidesa, no? La mateixa que dir que Harvard és la 18 del món en recerca.

Diu que aquest informe no és una classificació de les millors universitats, és una guia per a estudiants, empreses i gestors universitaris. La pregunta és: on els porta?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació