Enric I. Canela

Llegia al web de l’ACUP, que el dimarts, 9 de juny, va tenir lloc a la UPF una sessió de treball oberta amb Xavier Prats-Monné, director general d’educació i cultura de la Comissió Europea, per tal de conèixer més a fons les prioritats actuals de la Comissió Europea en l’àmbit d’educació superior i recerca.

Durant la sessió, Prats-Monné va explicar detalls sobre el Pla d’Inversions de la Comissió Europea, les polítiques i prioritats de l’actual legislatura del president Jean-Claude Juncker. L’expert va fer especial èmfasi en dos instruments impulsats per la Comissió Europea: d’una banda, el HEInnovate com a eina d’autoavaluació online de la innovació de les universitats europees i, de l’altra, l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia.

Així mateix, el director general d’educació i cultura de la Comissió Europea va destacar que les universitats catalanes són líders en captació de fons europeus. I va afegir que el sistema universitari català és molt eficient si es considera el finançament que rep i el bon paper que han fet durant els anys de crisi econòmica. Per tal que el públic assistent o les persones interessades poguessin conèixer més a fons el Pla d’Inversions de la Comissió Europea i tenir una visió més panoràmica de la situació, Prats-Monné va recomanar la lectura dels documents Erasmus+ general overview for all fields including HE; Horizon 2020 presentation; Marie Skłodowska Curie Actions i la consulta del web d’indicadors U-Multirank.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació