Enric I. Canela

Llegia que Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, serà investit demà dissabte doctor Honoris Causa per la Universitat de Chicago. La cerimònia, que tindrà lloc al Campus de la universitat, començarà a ¼ de deu (hora local) i es podrà seguir en streaming a través del web de la Institució. La durada prevista de la cerimònia és de dues hores aproximadament. La cerimònia se celebrarà dins de l’acte de la 523 graduació a la universitat.

La distinció de l’Honoris Causa defineix Andreu Mas-Colell com un dels “principals economistes teòrics del món” amb contribucions significatives a la teoria de l’equilibri general, en desenvolupar el model Arrow-Debreu per aplicar-lo a la resolució de problemes al món de les finances, les administracions públiques i l’organització industrial.

La institució reconeix també el seu desenvolupament de la teoria de l’aprenentatge adaptatiu en jocs, “que obre una gran varietat de noves hipòtesis sobre les conductes d’aprenentatge” i la seva avaluació. La Universitat de Chicago destaca que, com a co autor del llibre Microeconomic Theory, Mas-Colell ha “format el pensament i les tècniques utilitzades per una generació d’economistes”.

El conseller Más-Colell és el primer economista distingit amb el doctorat Honoris Causa de la Universitat de Chicago des de l’any 2002, quan el va rebre Hugo Sonnenschein, president emèrit de la institució. Sonnenschein serà l’encarregat de presentar al conseller en la cerimònia d’investidura. La universitat nord-americana concedeix doctorats en cinc categories: Divinity, Humane Letters, Laws, Music i Science. El conseller Mas-Colell ha estat distingit en la categoria de Humane Letters.

Felicitació i alegria. El conseller és una persona que ha donat una gran part de la seva vida per Catalunya. Va deixar molt per ajudar al país.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació