La FP que necessitem


Enric I. Canela

El president de la Generalitat, Artur Mas, va advocar, en la inauguració de la X Jornada del Consell Català de la Formació Professional (FP), perquè aquest sistema de formació sigui “el tema central per fer evolucionar el nostre sistema productiu”. “És impossible fer-lo evolucionar sense una adaptació dels dos sistemes, per tal que les persones que s’estan formant tinguin gairebé la garantia que tindran un lloc de treball”, ha assegurat el president, i ha fet una crida perquè hi hagi “aquest canvi de mentalitat fonamental”.

És en aquesta línia que Artur Mas ha emmarcat l’augment en un 78% de l’oferta d’FP, un canvi que ha qualificat de “molt positiu” i “que no ha de ser conjuntural sinó que ha de ser per quedar-se”. I ha continuat “la crisi ha portat coses molt negatives, però també ens ha permès adonar-nos que estàvem desfasats i pitjor situats que altres països que han resistit millor les dificultats econòmiques que nosaltres”.  Per això, ha subratllat “necessitem que aquest canvi se senti en el país com una solució de futur”.

L’aposta és la que cal. Sense un sistema integrat de Formació Professional, potent, que intenti ser i que si podem sigui com l’alemany és essencial. El camí és bo, els recursos insuficients.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació