Enric I. Canela

Al web de La Caixa es pot llegir que la secretària d’Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Carmen Vela, i el director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró, han lliurat aquest matí a CaixaForum Barcelona els diplomes acreditatius de la seva beca als 77 candidats seleccionats en la segona convocatòria del Programa Internacional de Beques de Doctorat “la Caixa” – Severo Ochoa i del Programa de Doctorat en Universitats Espanyoles.

Programa de Doctorat en Universitats Espanyoles

“la Caixa” ha convocat 25 beques per ampliar estudis universitaris amb un doctorat amb Menció cap a l’Excel·lència en una universitat espanyola. Els becaris d’aquesta convocatòria, seleccionats entre 526 sol·licituds, són 19 homes i 6 dones de 12 províncies diferents, amb una edat mitjana de 24,8 anys, que faran els doctorats en 10 universitats. Les que rebran més estudiants són la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. Les disciplines més sol·licitades entre els becaris són biologia molecular i bioquímica i física.

Les beques tenen una durada màxima de quatre anys i cobreixen les quotes de la Seguretat Social, una assignació mensual i una altra d’anual per a despeses complementàries. El cost total per beca és de 113.500 euros.

En termes generals, la convocatòria inclou totes les àrees del coneixement i està dirigida a estudiants espanyols llicenciats i graduats universitaris.

Programa de Doctorat en centres Severo Ochoa

Recollint el testimoni del programa de beques de “la Caixa” per cursar un doctorat internacional en biomedicina, l’entitat va posar en marxa el 2013 un nou programa internacional per cursar un doctorat en centres de recerca espanyols acreditats amb el segell d’excel·lència Severo Ochoa.

En la segona convocatòria d’aquest nou programa Severo Ochoa, s’han atorgat 52 beques, que es distribuiran en 13 centres acreditats amb el segell d’excel·lència esmentat:

 1. Institut de Recerca Biomèdica (IRB)
 2. Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de
 3. Supercomputació (BSC-CNS)
 4. Barcelona Graduate School of Economics (BGSE)
 5. Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)
 6. Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares (CNIC)
 7. Instituto de Ciencias Matemáticas (ICMAT)
 8. Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas Carlos III (CNIO)
 9. Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC)
 10. Instituto de Física Teórica (IFT)
 11. Institut de Tecnologia Química (ITQ)
 12. Estación Biológica de Doñana (EBD)
 13. Institut de Física d’Altes Energies (IFAE)
 14. Centre de Regulació Genòmica (CRG)

Les ajudes estan dirigides a estudiants de qualsevol nacionalitat.

En aquesta convocatòria s’han rebut 1.054 sol·licituds, davant de les 736 de l’edició anterior. Dels becaris seleccionats, 29 són espanyols i la resta estrangers: d’Alemanya, la Xina, els Estats Units, França, Grècia, l’Índia, Itàlia, Nova Zelanda, Polònia, el Regne Unit, Togo i Turquia. Són 28 homes i 24 dones, amb una edat mitjana de 26,2 anys.

Les beques tenen una durada màxima de quatre anys i cobreixen les quotes de la Seguretat Social, una assignació mensual i una altra d’anual per a despeses extraordinàries. El cost total per beca és de 113.500 euros.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació