Enric I. Canela

Llegia que el ministre d’Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, va anunciar a la comissió d’Economia del Congrés, que el Consell de Ministres aprovarà el reial decret que farà realitat l’Agència Estatal per a la Recerca (AEI). La creació d’aquest organisme la recollia la Llei de Ciència, la Tecnologia i la Innovació aprovada en 2011, però no ha arribat a fer-se encara realitat durant tots aquests anys.

La cosa és més antiga i el ridícul estratosfèric. La creació d’aquesta agència estava prevista per a l’any 2006. Aleshores es va fer la Llei 28/2006, de 18 de juliol, d’Agències estatals per a la millora dels serveis públics. El secretari general de Política Científica, Salvador Barberà, volia que entrés aleshores. Vam haver de fer una gestió al Congrés per a què es fes una excepció amb l’AEI. Vaig fer la gestió i el Congrés va aprovar l’excepció, i el govern Zapatero no va fer res. Han passat nou anys.

Una resposta a “No sé si veurem l’Agència Estatal per a la Recerca”

  1. […] 28/2006, de 18 de juliol, d’Agències estatals per a la millora dels serveis públics (veure No sé si veurem l’Agència Estatal per a la Recerca) i que la Llei de la Ciència de 2011 obligava a crear, es posarà en marxa abans de final […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació