Enric I. Canela

Llegia que l’Associació Espanyola de Bioempreses (ASEBIO) va presentar l’Informe anual ASEBIO 2014 que recull les últimes dades del sector biotecnològic de l’Estat espanyol.

L’informe destaca el creixent pes de la facturació de les empreses de l’anomenada bioeconomia (les dedicades a la biotecnologia i les que es declaren usuàries) en el PIB espanyol, que el 2013 -últim dada analitzat- va arribar al 9,07%. L’evolució en els anys de la crisi, des de 2008, ha estat espectacular, ja que en aquells dies la bioeconomia tot just suposava el 2,98% del PIB.

La conjuntura econòmica a Espanya ha provocat que 2013 llanci dades negatives per al sector, situació que ASEBIO va alertar en els últims anys instant a les administracions a que desenvolupessin polítiques de xoc per evitar la destrucció del teixit innovador.
L’ocupació ha disminuït el 14,8% fins als 172.939 treballadors en 2013. Davant d’aquesta xifra, destaca l’augment de la xifra de negocis del sector, que va arribar als 95.152.000 d’euros el 2013, el 18,48% més respecte al any anterior, segons dades del mòdul de biotecnologia de l’Enquesta sobre Innovació Tecnològica en les empreses 2013 de l’Institut Nacional d’Estadística recollits en l’Informe ASEBIO 2014.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació