Enric I. Canela

Ahir va comentar el rector al Consell de Govern de la Universitat de Barcelona que, dimarts, el Govern havia autoritzat la creació del consorci Hospital Clínic de Barcelona (HCB) i l’aprovació dels seus Estatuts. El nou consorci està integrat pel Servei Català de la Salut (CatSalut) i per la Universitat de Barcelona, i incorpora a l’òrgan de govern representants dels professionals en medicina i infermeria de l’Hospital.

Els estatuts del consorci assenyalen que l’Hospital Clínic de Barcelona té la consideració d’Hospital Universitari de la Universitat de Barcelona i que l’HCB s’organitza en instituts i centres per al desenvolupament de les activitats assistencials, docents, de recerca i d’innovació.

L’acord aprovat avui també preveu la constitució del Consell de Govern del consorci Hospital Clínic de Barcelona en un termini màxim de 3 mesos. Aquest Consell de Govern podrà constituir, a més, un òrgan de participació comunitària d’usuaris i pacients de l’HCB.

Aquesta és una gran notícia perquè l’Hospital és el de la Universitat de Barcelona, com ho havia estat sempre, però de forma no reconeguda.

Com que sempre hi ha gent que li agrada ser la mosca vironera, Ada Colau, l’alcaldessa, rebutja aquest consorci. Pitjor per a ella, tal dia farà un any. Diu que això obre la porta a la privatització, etc., etc. El discurs caspós i avorrit de sempre. Curiosament, a la Universitat de Barcelona, que també tenim gent que es manifesta contra tot, ningú no va dir res en contra.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació