Enric I. Canela

El ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha comparegut avui al Congrés. El ministre s’ha compromès a crear un mapa de coneixement de les universitats espanyoles, amb l’objectiu d’identificar quines són les àrees científiques i de coneixement més importants en cada universitat, per tal que les universitats siguin referència mundial per atreure nous talents, experts, pensadors i col·laboradors, alhora que servirà de guia als estudiants per reconèixer les facultats i escoles amb major impacte docent i científic.

Entre les seves idees està la de propiciar un millor ajust entre l’oferta universitària i la laboral per reduir la desocupació dels titulats

S’ha compromès a presentar el reial decret de nous estatuts de l’ANECA, “necessari per al correcte funcionament del sistema universitari i del nou sistema d’acreditacions, així com el nou reial decret que regula el suplement europeu al títol de doctor, que facilitarà la mobilitat de titulats.

Per facilitar la col·laboració públic privada vol promoure la participació de professors en empreses de base tecnològica i augmentar el nombre de programes de pràctiques en empreses

Algunes d’aquestes coses no són competència del ministeri, però queda bé dir-les en el Congrés.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació