Enric I. Canela

Fa ja gairebé dos anys escrivia Neix la Fundació Barcelona Respiratory Network (BRN). És una Fundació privada sense ànim de lucre creada a partir d’una aliança estratègica entre investigadors d’hospitals i centres de recerca, indústria farmacèutica i societat civil amb interessos comuns en salut respiratòria i és la primera Fundació d’aquestes característiques que existeix a Europa. Va començar a treballar el 2012.

Ara ha iniciat un procés de creixement amb la incorporació de quatre nous patrons industrials. Es tracta de quatre grans companyies farmacèutiques internacionals: Astra Zeneca, que l’any 2014 va adquirir el negoci de respiratori d’Almirall, Boehringer Ingelheim, GlaxoSmithKline (GSK ) i Menarini.

Cal destacar que aquest mes de juliol, i coincidint amb l’entrada dels nous patrons dins la Fundació, s’ha posat en funcionament la revista científica BRN Reviews, la primera revista open access, integralment en anglès i de projecció internacional, amb revisions científiques sobre temes d’actualitat i d’impacte en l’àmbit de la salut respiratòria, editada a Barcelona. La seva periodicitat serà trimestral i el format és exclusivament online. L’editor en cap de BRN Reviews és el Dr. Roberto Rodríguez Roisín, del Servei de Pneumologia de l’Institut Clínic del Tòrax de l’Hospital Clínic de Barcelona, i els autors que hi participen són investigadors internacionals de gran prestigi. La Fundació BRN espera que la revista aconsegueix una difusió important entre els metges dedicats a la recerca en malalties

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació