Enric I. Canela

Fa molts anys que amb alguns companys, experts en diferents àmbits, comentàvem la necessitat de crear espais, centres, on els graduats, a banda d’estudiar la seva disciplina, poguessin conviure amb altres estudiants, d’altres disciplines, i fomentar espais de debat, activitats compartides.

Dèiem aleshores, que no seria possible fomentar la creativitat, la innovació, sense un intercanvi entre “cervells diferentment estructurats”. Jo sóc dels que crec en les intel·ligències múltiples en la formulació de Howard Gardner.

Com fer recerca enriquidora?

Malauradament el model d’universitat que patim, ressalto patim, impedeix això. Si jo fos un gran milionari, que pogués dedicar cada any mil milions d’euros al projecte, no es gaire, faria l’experiment. Tinc la certesa, que si la durada de la meva vida ho permetia, veuria grans coses.

Per fer un Barça campió cal seleccionar bé, no? Per fer un país líder també. Això si, penseu que cal formar bé a tothom que vulgui.

Llegiu la reflexió How to value research that crosses more than one discipline. Potser si alguns responsables amb capacitat d’incidir pensessin en la universitat en la línia de l’article aniríem millor.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació