Enric I. Canela

L’altre dia llegíem que el pressupost de recerca civil (i 2)(el que es destina a projectes públics per a centres i equips científics) en 2016 serà de 5.793 milions d’euros, fet que suposa un increment del 2,2% respecte a l’any anterior, segons detallen els pressupostos per al proper any presentats al Congrés dels Diputats pel ministre d’Hisenda. El pressupost per a recerca militar baixa un 13% respecte a l’any anterior fins als 631 milions d’euros.

Aquestes xifres concreten l’augment en la despesa en R + D + I que fa uns dies va avançar el president del govern espanyol. Del total previst per a investigació civil, el govern espanyol ha assignat 2.511 milions d’euros al pressupost no financer, és a dir, a les subvencions de les que depèn la immensa majoria de projectes de recerca (el que toca, en part a les universitats). Això suposa un increment del 12% respecte a l’any anterior, segons el projecte de pressupostos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació