Enric I. Canela

Llegia un article “Auge digital a les universitats“. Comenta que el desenvolupament de videojocs juntament amb l’enginyeria aplicada a la salut o les anàlisis big data són alguns dels àmbits tecnològics que estan donant lloc a nous graus a la universitat espanyola.

De fet és força interessant veure com s’estan generant graus, de més o menys interès, centrats en oferir noves habilitats per ocupar nínxols de mercat.

Una vegada més seré una veu discrepant d’algunes d’aquests “graus exprés”, si em permeteu l’expressió. Aquests graus tenen molt d’oportunisme a curt termini i poca formació propedèutica.

Cert que alguns graus estan molt millor en fonaments i poden proporcionar una formació que vagi més enllà del moment. Jo apostaria per una formació forta en física, filosofia i matemàtiques, fent èmfasi especial en la lògica. Segurament no sabran molt de videojocs, ho deixo per a una formació professional avançada, però els graduats tindran una base forta per entrar, mitjançant un màster, en el camp de les aplicacions digitals.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació