Enric I. Canela

Avui ens hem aixecat amb una bona noticia: La UB continua entre les 200 millors universitats del món en l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), més conegut com a rànquing de Xangai.

A més, també es manté entre els 75 millors centres del món en l’àmbit de la Medicina. Figura, a més, entre les 200 primeres universitats en Ciències i Ciències de la Vida. Quant a matèries, destaca en Química (entre les 150 millors universitats), i en Física (entre les primeres 200).

La Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra apareixen en el grup comprès entre els llocs 200 i 300 de les 500 que la formen. La Universitat Pompeu Fabra guanya llocs respecte a l’any anterior, ja que es trobava en el grup posterior de centres classificats entre el 301 i el 400.

Entre el 301 i 400 hi ha aquest any la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València. La Universitat Politècnica de Catalunya entre les classificades del 401 al 500.

El de la Universitat de Barcelona és un magnífic resultat tenint present les limitacions. En aquest rànquing les universitats catalanes tenim algunes limitacions. No tenim cap premi Nobel o Medalla Fields entre els nostres professors o els nostres graduats. En la resta d’indicadors la Universitat de Barcelona està molt millor que altres universitats que té per davant. També les altres universitats catalanes.

Pot millorar posicions la Universitat de Barcelona, i les altres universitats catalanes? No sense un augment notable de pressupost. Tenir més articles i més citats. També Catalunya té un problema: no hi ha massa llocs on els instituts, hospitals i centres de recerca no estan associats a les universitats.

Tampoc hi ha massa llocs on les decisions sobre la contractació les prengui el ministre d’hisenda de l’estat.

Un mèrit en aquestes condicions. És com classificar-se en la cursa de 100 metres tanques amb un sac de 50 kg de patates a l’esquena.

2 respostes a “La UB continua entre les 200 millors universitats del món”

  1. […] publicació del rànquing de Xangai ha estat notícia d’estiu (veure La UB continua entre les 200 millors universitats del món). M’indignen, però, tots aquests personatges nefastes que no tenen la menor idea de res i hi […]

  2. […] de les universitats espanyoles als rànquings. Es refereix al rànquing de Xangai (veure La UB continua entre les 200 millors universitats del món i Abans de parlar de rànquings, millor […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació