Enric I. Canela

Llegia que el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (i 2) ha creuat les estadístiques d’ocupació mb les seves i ha elaborat un mapa laboral de Formació Professional.

Les estadístiques d’Ocupació mostren que entre 2013 i 2014 les contractacions a titulats de FP van pujar un 14%, enfront del 11% de les dels campus.

Gairebé tres dels 16 milions de contractes signats el 2014 van ser per a persones amb títols universitaris i de FP. En aquest últim cas, el percentatge de contractes va pujar un 14% en un any, tres punts més que a la universitat.

Una qüestió és la quantitat i una altra la qualitat de les ocupacions. Un de cada 10 contractes a universitaris van ser indefinits, el 6,5% en el cas d’FP superior i un 4,7% a la de grau mitjà. Encara que són percentatges encara molt baixos, la mitjana és millor que la de treballadors sense formació o amb estudis primaris, els que concentren el gruix de contractes més precaris.

Llegir la notícia completa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació