Enric I. Canela

Els rànquings presenten algunes anomalies, com les mesures dels autores dels treballs. El bloc de Richard Holmes publica Not fair to call papers freaky. Es un comentari de Pavel Krokovny de la Heidelberg University sobre la proposta del rànquing THE d’excloure els treballs de més de 1.000 autors de l’indicador de cites.

Què fer? Aquesta és una opinió, segur que discutible. No sé si haurien de pesar menys en el resultat. E que és cert és que un investigador en un treball de més de 1.000 autors fa pujar segons quins rpànquings molt.

Un altre punt, no tractat per Holmes en aquesta cita, és el de la “compra” d’autors per algunes universitats. Si un mira l’ARWU, el de Xangai, veurà que hi ha universitats en les que els principals contribuïdors no viuen ni treballen en aquestes universitats: les visiten, cobren i signen.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació