Enric I. Canela

Ahir escrivia Haurem de disposar d’un nou model de preus universitaris. Mostrava el meu desacord amb el cost de les matrícules universitàries que patim a Catalunya. També deia “Puc dir que el tema financer seria, en part, diferent si tinguéssim un recursos, el nostre Govern, suficients per dotar adequadament la universitat”.

Bé, ara em cau a les mans l’article: Els nous requisits per tenir beca deixen sense ajuda a 6.500 universitaris. Com bé diu: fins ara les exigències acadèmiques estaven vinculades a beques d’excel·lència, però no a les ajudes bàsiques que supleixen desigualtats socials.

Podem llegir també: Més beques universitàries, menys diners. Malabarisme de xifres.

L’única conclusió vàlida és que entre uns i altres s’ha aconseguit perjudicar encara més als més perjudicats socialment. Se’m dirà que Europa no pot acollir tots els refugiats, ja ho sé- Només és una reflexió.

Cada dia les coses són més injustes. Espero que Catalunya sigui capaç d’oblidar el sistema espanyol i fer-ne un de nou. No n’estic segur però vull confiar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació