- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Un record per al Joan M. Malapeira

Enric i. Canela

Avui em toca escriure sobre un fet trist. Aquest matí hem sabut que a la matinada havia mort Joan Maria Malapeira Gas. Us remeto a la notícia que publica la Universitat de Barcelona (Mor Joan M. Malapeira, director de l’Agència de Postgrau de la UB [2]) on també s’anuncia que l’acte de comiat serà demà a les 15 h al tanatori de Les Corts.

Jo només faré el recordatori personal d’un company d’equip rectoral durant els dos mandats del ja traspassat rector Antoni Caparrós. Vam compartir, col·laborar, discutir, coincidir, discrepar i vam gaudir de grans moments.

El Joan M. Malapeira era un home, em costa escriure en passat, dedicat en cos i ànima a la seva, nostra, estimada universitat. El vaig conèixer dedicat a la gestió i ha mort dedicat a la gestió. El recordaran, a més dels companys de la UB, en altres universitats, a l Secretaria d’Universitats i Recerca, a les Agències de Qualitat, al Ministeri, a la CRUE…

Ara el veia, de tant en tant, pel Pati de Ciències o a l’aparcament, fent ell alguna cigarreta. Mai no va deixar el fum, no ens ha deixat per culpa del tabac. Quan el veia i parlàvem, de la seva malaltia, mostrava una gran fortalesa. De fet no vaig saber el que tenia fins ja molt entrada la malaltia. Pensava, al començament, que no era res important, només molest. La gent de l’Agència, especialment la seva lleial col·laboradora durant molts anys i directora adjunta de l’Agència de Postgrau, Cristina Sanz, ens podria parlar llargament de la seva fortalesa, capacitat, sentit de l’humor, i tantes coses.

La darrera curta conversa va ser a finals de juliol, al Patí, ell marxava acompanyat de la Cristina Sanz, ens vam trobar amb el Miquel Martínez, també company en aquell equip rectoral del rector Caparrós i un dels seus millors amics. Vam parlar uns minuts sota un sol de migdia, ens explicava els darrers informes mèdics. No ho farem més. Descansa en pau vell amic.