- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Una errada dels sindicats del PAS

Enric I. Canela

[2]Divendres escrivia Inaugurat el curs a les universitats catalanes [3], fent referència a l’acte formal i solemne d’inauguració del curs 2015-2016 de les universitats catalanes. Va presidir el conseller Andreu Mas-Colell.

Comissions Obreres va llegir un manifest. Quedi clara la meva posició contraria a aquests tipus d’accions que atempten contra el que crec que és l’essència de la institució universitària. Reprodueixo l’escrit.

Manifest per a la inauguració del curs universitari 2015-2016 [4]

Les treballadores i els treballadores de les universitats públiques catalanes volem viure en un país normal.

Però la veritat és que, en el nostre àmbit, la universitat –com en molts d’altres- , el nostre país no és normal perquè

ARA ÉS L’HORA d’exigir el finançament necessari perquè les universitats afrontin amb èxit els reptes que li demanen.

Les treballadores i els treballadors de les universitats tenim molt clar la Universitat que volem: és el servei públic d’educació superior i recerca, és una Universitat de qualitat i és per a tothom perquè aquesta Universitat és l’única que garantirà els drets dels que hi treballem i la igualtat per als ciutadans del país que volem.

Tot i estan d’acord en alguns punts, la majoria, veig que una vegada més el sindicat és el sindicat del PAS i parla i de les treballadores i els treballadores de les universitats públiques catalanes. El professorat no treballa?

Francament, estic cansat de veure que els representants del PAS només van als òrgans de govern a fer reivindicacions sindicals, confonen aquests òrgans amb una mesa de negociació. Aquesta opinió és compartida per la gran majoria dels representants del professorat.

Les coses no es fan així. Oportunisme.