Enric I. Canela

Llegia que durant l’obertura del curs universitari a la Comunitat de Madrid, la president, Cristina Cifuentes, va dir que la nova normativa que regularà l’espai madrileny d’educació superior (universitats, graus de Formació Professional Superior i els Ensenyaments Artístics Superiors) preveu traçar una estratègia que inclogui a tota l’oferta acadèmica i que promogui l’especialització dels centres universitaris.

En concret, es promourà la posada en marxa d’un model de finançament que afegeixi transparència, incentivi l’esforç i recompensi millor els seus resultats. El sistema de finançament dels centres d’educació superior dividirà en dues parts les retribucions que reben per part de la Comunitat de Madrid: per una banda, el pressupost assignat tindrà una part fixa i; de l’altra, una quantia que dependrà dels objectius complerts per cada un dels centres. La part fixa serà la que correspongui a la docència i al nombre d’alumnes matriculats, i la variable -els criteris quedaran establerts en l’elaboració de la llei- es repartirà en funció dels resultats de cada centre en recerca o transferència de coneixement.

Només es qüestió de veure quants diners es poden a sobre la taula.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació