Enric I. Canela

L’altre dia anunciava l’acte que vull ha tingut lloc a l’Ateneu Barcelonès (veure Quin sistema universitari i de recerca tindrà l’Estat català).

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) organitzarà un debat obert sobre els reptes del sistema universitari i de recerca de Catalunya i les propostes polítiques dels diferents partits catalans en l’horitzó de les properes eleccions al Parlament de Catalunya. No s’ha seguit el guió previst i s’han canviat els ponents. S’havia pensat en partits polítics, però atès que ara hi ha candidatures formades, s’ha optat per un representant de cadascuna de les candidatures al Parlament el proper dia 27 de setembre.

Han anunciat Josep Maria Martorell, Junts pel Sí; Núria Rodríguez, Unió Democràtica de Catalunya (UDC); Alícia Romero, Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC); Fernando Sánchez, Partit Popular de Catalunya (PPC); Marc Bertomeu, Catalunya Sí que es Pot (CSQP); Susana Beltrán, Ciutadans (C’s); i Quim Arrufat, Candidatura d’Unitat Popular (CUP). No sé el nom d’una candidata que ha substituït a Marc Bertomeu que no ha vingut.

Hi he anat. Puc dir, ho hem compartit amb companys presents a l’acte, que ha estat deplorable. Una autèntica vergonya. Era el debat de l’autonomia i no de l’estat propi. No citaré qui ha estat al nivell i qui no, no paga la pena, us deixo que ho imagineu.

Si diré que si hi ha una persona competent al capdavant de l’àmbit i els diputats de l’oposició són alguns d’aquest d’avui, el corresponent del Govern se’ls passeja en segons.

No m’estranya que no hi hagi gaire interès per les universitats i la recerca. Els partits i les candidatures designen gent per parlar que no en sap res. És com si jo pontifico del sistema sanitari perquè he anat al metge.

Em sap greu per l’amic Josep Maria Vilalta, que l’ha organitzat amb eficàcia. No és responsable de la incompetència aliena.

Una resposta a “La universitat i la recerca de Catalunya mereixen més respecte”

  1. […] L’amic Prats no diu exactament això. Ell en sap i jo no. Jo només em queixo. Si un va al Parlament i escolta alguns diputats ja veu que és complicat. Vaig anar a un debat el 9 de setembre sobre la universitat i la recerca. Uns “experts” de les candidatures ens parlaven del tema. Vaig titular: La universitat i la recerca de Catalunya mereixen més respecte. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació