Enric I. Canela

Ahir vaig escriure sobre el RD sobre la promoció de titulars a catedràtics d’universitat. Se m’havia passat indicar una cosa transcendental.

El sistema de promoció interna aprovat per als CU, desvincula la promoció de la taxa de reposició i només conté una limitació: el nombre de places convocades per promoció interna no podrà ser més gran que el nombre de places de funcionari que es convoquin pel torn lliure.

La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) va fer un comunicat el passat dia 11.

La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) vol expressar la satisfacció per l’aprovació al Consell de Ministres celebrat avui, 11 de setembre de 2015, d’un sistema de promoció interna per als professors universitaris equivalent als ja existents en la resta d’Administracions Públiques. Aquesta aprovació significa que es podran convocar concursos de places de catedràtic restringits a professors titulars, i també investigadors i científics acreditats, que no computaran en el càlcul de la taxa de reposició de cada universitat.

Alhora, es manté la possibilitat que les universitats activin mecanismes de mobilitat interuniversitària, per tal que puguin accedir professors i investigadors externs a les mateixes.
L’aprovació d’aquest sistema de promoció satisfà una reivindicació del sistema universitari espanyol que la CRUE ha propugnat en els passats anys i suposa facilitar la promoció de professorat i joves investigadors de les universitats que es troben ara amb una extraordinària dificultat per prosseguir amb la seva carrera acadèmica i investigadora.

2 respostes a “Satisfacció pel RD sobre la promoció de titulars a catedràtics d’universitat.”

  1. a 21 set. 2015 a les 12:11 jordi

    El problema és que el RD diu que en una universitat determinada hi haurà tantes promocions a catedràtic com places de titular s’hagin ofert en un any. Si les universitats catalanes segueixen amb la política de no ofertar places de titular i donar-les totes d’agregat via AQU, no hi ha possibilitat de promocions a catedràtic. A menys, és clar, que es renunciï a la plaça de funcionari i en canviï d’escala a la laborar d’AQU, la qual cosa no sé ni si es pot fer, ni si és massa recomanable…

  2. a 23 set. 2015 a les 9:33 Enric I. Canela

    Jordi,
    Efectivament. Per això jo plantejo que cal veure com s’enfoca això. Francament no ho sé. Hi haurà un estira i arronsa i veurem què passa. Ho haurà d’afrontar eñ nou govern.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació