Enric I. Canela

He parlat algunes vegades de Mateo Valero i sempre per coses positives. Mateo Valero, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i director del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS). És un del millors investigadors que té la universitat catalana. Té també una enorme capacitat de gestió i per això és on és.

Avui escric perquè he llegit que ha estat guardonat com el primer investigador europeu amb el premi de supercomputació Seymour Cray, atorgat per la IEEE Computer Society. El Seymour Cray és el major reconeixement internacional en computació d’alt rendiment i el 2014 va ser concedit al prestigiós Gordon Bell.

La IEEE Computer Society descriu el premi Seymour Cray com el “reconeixement a les contribucions innovadores en els sistemes de computació d’alt rendiment que millor exemplifiquen l’esperit creatiu de Seymour Cray”. L’acta de concessió del premi a Valero destaca que es tracta d’un premi “en reconeixement a les seves contribucions fonamentals en el camp de les arquitectures vectorials, processadors súper-escalars, processadors multithreaded i processadors Very Long Instruction Word”.

Rebrà el premi al novembre a Austin.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació