- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Mateo Valero reconegut amb el premi Seymour Cray

Enric I. Canela

He parlat algunes vegades de Mateo Valero i sempre per coses positives. Mateo Valero, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i director del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS). És un del millors investigadors que té la universitat catalana. Té també una enorme capacitat de gestió i per això és on és.

Avui escric perquè he llegit que ha estat guardonat [2] com el primer investigador europeu amb el premi de supercomputació Seymour Cray, atorgat per la IEEE Computer Society [3]. El Seymour Cray és el major reconeixement internacional en computació d’alt rendiment i el 2014 va ser concedit al prestigiós Gordon Bell.

La IEEE Computer Society descriu el premi Seymour Cray com el “reconeixement a les contribucions innovadores en els sistemes de computació d’alt rendiment que millor exemplifiquen l’esperit creatiu de Seymour Cray”. L’acta de concessió del premi a Valero destaca que es tracta d’un premi “en reconeixement a les seves contribucions fonamentals en el camp de les arquitectures vectorials, processadors súper-escalars, processadors multithreaded i processadors Very Long Instruction Word”.

Rebrà el premi al novembre a Austin.