Enric I. Canela

Es veu que els temes de pertinença a la Unió Europea estan de moda. Sir Leszek Borysiewicz, la màxima autoritat, el vici-chancellor, de la Universitat de Cambridge, diu que es veuran obligats a obrir parcs científics fora d’Anglaterra, al continent, si el Regne Unit surt d ela Unió Europea.

La raó és que perdrien els fons europeus de recerca, la qual cosa faria irrellevant la seva recerca en molts camps. Diu que és idiota pretendre altra cosa.

Un debat que ens pot ser familiar. El tema, a la Universitat anglesa, és que tenen llaços amb moltes companyies high-tech. No és el nostre cas. Tampoc el de Suïssa. O el d’Israel. El rector de Cambrige vol mantenir-se a la UE i per això el comentari. Les relacions amb països tercers són magnífiques i profitoses, quan a Europa l’interessa.

Nosaltres tenim altra problema. Som a la Unió Europea però no podem paga els parcs que tenim.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació