Enric I. Canela

Gràcies a l’Observatori del Sistema Universitari he anat a la notícia El gobierno japonés propone eliminar las carreras de humanidades de la Universidad.

Diu la notícia que el Primer Ministre Shinzo Abe, reelegit al desembre de 2012 amb l’objectiu de reactivar l’economia del seu país fa i demana diferents propostes. L’última d’elles és una de les més polèmiques, i es tracta de la proposta de Hakubun Shimomura, Ministre d’Educació, Cultura, Esports, Ciència i Tecnologia, d’eliminar o reformar les carreres d’humanitats per centrar-se en les més tècniques, tal com va proposar en una carta enviada a les universitats el passat 8 de juny.

Hi ha 86 universitats, 17 ja han decidit fer cas de la proposta. Les dues grans universitats no ho pensen fer. La cosa és que és un xantatge perquè el fiançament depèn de fer el que demana el govern nipó.

Em sembla una bogeria, una pèrdua de l’esperit de la universitat. Penós.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació