Enric I. Canela

La notícia és que tres universitats catalanes aconsegueixen situar-se aquest any entre els 200 millors centres d’educació superior internacionals, segons el rànquing de Times Higher Education (THE), un dels més prestigiós del món al costat del de Xangai i el QS- World University Rankings. Són a més els tres únics campus espanyols que apareixen en aquests primers llocs. Es tracta de la UAB, en la posició número 146, la UPF, en el164, i la Universitat de Barcelona (UB), al 174.

Es tracta d’una de les millors posicions d’una universitat espanyola en aquesta classificació. Només la supera la Universitat de Barcelona en l’edició del 2010, quan va aconseguir situar-se al lloc número 142. L’any passat, va ser la Pompeu Fabra la primera espanyola, en el número 165. Situar-se entre les primeres 150 posicions a tot el món es considera una gran fita, i més tenint en compte que competeix amb universitats amb un finançament molt més gran.

La millora de la Universitat de Barcelona és significativa, ja que en l’edició anterior la Universitat s’enquadrava en el rang 201-225. D’aquesta manera, la Universitat de Barcelona és l’única institució d’educació superior d’Espanya que apareix en el top 200 d’universitats en els tres rànquings amb més reconeixement internacional: Academic Ranking of World Universities, QS World University Rankings i The Times Higher Education. La de la UAB espectacular.

Els canvis en les posicions de les universitats catalanes, benvingut, no creiem que es deguin a millores de les universitats. Més aviat obeeixen a canvis en els citeris del rànquing THES, tal com anunciava fa pocs dies a Novetats en el World University Rankings de Times Higher Education (THE). Aquest rànquing ha de madurar molt, està en una situació de no trobar el seu lloc. Té un defecte, penalitza molt les universitats grans.

Esperaré comentaris de Richard Holmes.

Dit tot això, gran notícia per a la Universitat de Barcelona, que apareix en els tres rànquings més prestigiosos entre les 200 primeres universitats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació