Tornen els CEI


Enric I. Canela

Campus d’Excel·lència Internacional (CEI) identifica un programa iniciat el 2008 i que va generar moltes expectatives i il·lusions a les universitats. Tenia com a objectiu finançar de forma extra les millors universitats espanyoles, distingir-les amb un segell de qualitat i promocionar-les a l’exterior, impulsar els centres de recerca, ajudar les a captar talent…

El 2011 va morir el programa. Les retallades que va imposar el govern del PP van sepultar el programa.

De fet el govern socialista el va impulsar i el va degradar, ja que els diners que van donar van ser molt pocs i va repartir segells de qualitat a massa centres.

En la primera convocatòria resolta el 2009 , es van atorgar nou segells d’excel·lència i es van repartir 138 milions d’euros. Els guanyadors van ser les universitats de Catalunya i Madrid. En l’actualitat, tenen la consideració de campus d’excel·lència 32 projectes. En els tres anys que va durar el programa, es van invertiren les universitats 600 milions d’euros extra a través d’aquest programa.

I ara, quatre anys més tard, hi tornen. Ho va anunciar ahir el ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, durant la inauguració del curs universitària Múrcia. Abans que acabi l’any s’obrirà una nova convocatòria de campus d’excel·lència internacional. La partida econòmica que es destinarà al programa i els requisits per optar hi encara no s’han definit, segons fonts d’Educació.

Bona notícia. Esperem que els diners es destinin a potenciar i millorar el que ja existeix i no a fer que totes les universitats siguin CEI.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació