- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

El mal sistema educatiu que patim

Enric I. Canela

Divendres vam inaugurar el curs a la Universitat de Barcelona. Potser comenti alguna cosa més, però ara només voldria referir-me e la magnífica lliçó inaugural del curs acadèmic 2015-2016 que va impartit el company i amic Joaquim Prats. Es titula La crisi de l’educació no és tan sols una crisi d’educació [2].

Als que us interessi l’educació us recomano la lectura. Ha fet la lliçó un gran expert, acostumat a tractar les dades i a valorar els resultats. La crisi de l’educació no està a l’escola, està fora de l’escola. No cal fer el lluç anant cada mes a Finlàndia a veure com fan les coses. Aquí no farem iglús, doncs igual. Amb la nul·la implicació social dels pares i societat, amb el menysteniment als mestres, amb els horaris infernals que tenim i amb al TV que tenim, amb la formació deplorable que tenen els mestres només crearem indocumentats.

L’amic Prats no diu exactament això. Ell en sap i jo no. Jo només em queixo. Si un va al Parlament i escolta alguns diputats ja veu que és complicat. Vaig anar a un debat el 9 de setembre sobre la universitat i la recerca. Uns “experts” de les candidatures ens parlaven del tema. Vaig titular: La universitat i la recerca de Catalunya mereixen més respecte [3].

Amb polítics d’aquet nivell no es pot anar endavant. Lamentable.