Enric I. Canela

Raons personals m’han fet deixar una mica el bloc aquests dies. De la inauguració de curs a la Universitat de Barcelona no n’he parlat gaire. Només em vaig referir, ho havia de fer, a la lliçó magistral del company i amic Joaquim Prats (veure El mal sistema educatiu que patim).

Com deia aleshores, la inauguració va tenir lloc el dia 9. Sorprenentment, no va haver aldarulls a l’entrada o interrupcions. Darrerament professorat precari, estudiants que no volen que se signi el tractat de lliure comerç o sindicats del PAS que volen alguna cosa més de les que tenen. Enguany no. Suposo que deuen veure que és perdre el temps, màxim un raconet en un diari digital. Amb la que està caient, la queixa d’aquests petits grups no tindria massa incidència.

El rector, en el seu discurs, va ser més polític que mai. Ell és polític de mena, té un fort sentiment polític, però no ha exercit gaire per respecte a la institució. Aquesta vegada, entre altres coses, ens va dir: «la ciutadania acaba d’expressar a les urnes les seves preferències sobre propostes que afecten el futur de Catalunya». «En la inauguració del curs acadèmic 2012-2013 vaig manifestar el meu suport, com a rector, al dret a decidir del poble català. Val a dir que no he variat la meva opinió. Ahir, de manera coherent amb aquests antecedents, el Consell de Govern de la Universitat de Barcelona va emetre un comunicat de suport al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i a la resta de membres del seu Govern, davant la seva imputació». A això darrer ja m’havia referit (veure La Universitat de Barcelona defensa la democràcia).

Destacable la referència a la bona feina de la UB. El bon posicionament en els rànquings. Tant el president del Consell Social, Salvador Alemany, com el secretari d’Universitats i Recerca, Toni Castellà, van destacar aquest aspecte. Castellà també ens va parlar de revertir la situació pressupostària ara que s’albiren temps millors. Tothom va dir les coses conscient que el Govern està en funcions i que aquest podria ser el darrer discurs d’inauguració del rector ja que es jubila el proper 30 de setembre.

Un bon acte.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació