Enric I. Canela

Millorarem la presentació (podeu agafar una còpia millor a l’enllaç). Carles Viladiu, col·laborador meu a la Universitat de Barcelona, ha preparat una taula en la que es mostren les posicions de les universitats de l’Estat en els diferents rànquings, els que són acceptats per tothom. Es pot veure que les universitats que hi apareixen en els primers llocs són la Universitat de Barcelona i l’Autònoma de Barcelona. Les posicions de la columna de la dreta, mitjana de totes les posicions, ens indica on som. Crec que és bastant encertat. Un resultat repetit i sòlid.

5 respostes a “La UB i la UAB les millors de l’Estat destacades en tots els rànquings”

 1. a 15 oct. 2015 a les 9:35 F. Xavier Grau

  Hola Enric,

  La taula que mostres no acaba de ser prou explícit quant l’any de referència emprat en la confecció. En tot cas, la nota al peu explica que s’hi han inclòs les universitats que apareixen en, si més no, cinc dels deu rànkings internacionals. Dues observacions:

  1) només hi veig vuit rànkings a les columnes, no se quins són els altres dos (intueixo que un d’ells podria ser webometrics, l’altra no se quin pot ser i m’agradaria conèixer-lo per poder-lo consultar

  2) no hi veig la meva universitat a la taula, la URV, que puc trobar en cinc dels rànkings dels 8 que hi ha i que no se si és en els dos que falten. Si un d’aquests és webometrics, ja serien 6.

  Xavier

 2. a 15 oct. 2015 a les 11:33 Xavier Grau

  Hola Enric,

  La taula que mostres no acaba d’especificar l’any de referència d’aquests rànkings. En tot cas, hi ha dues observacions que t’hi vull fer:

  1) la nota a peu parla de deu rànkings internacionals i a la taula només n’hi veig 8. Quins són els altres dos? Intueixo que un pot ser webometrics, però no se m’acut quin pot ser l’altre. M’agradaria conèixer-los (gràcies)

  2) la mateixa nota especifica que el criteri de qui ha fet la taula és el d’incloure les universitats que figuren en, si més no, cinc d’aquests deu rànkings. No hi veig la meva universitat, pública i catalana, la URV, que puc trobar a 5 dels 8 rànkings que hi veig (Si un dels que no es veuen fos webometrics ja serien 6).

  Xavier

 3. a 15 oct. 2015 a les 11:37 Xavier Grau

  Vaja! Ves com funciona el blog… Quan he arribat a l’hotel no he vist el meu comentari. Deia precisament que no hi havien comentaris. I al tornar a escriure-ho i sotmetre’l, veig que sí que hi és, a l’espera d’avaluació! Tu mateix, si ho veus bé publica el que més et plagui, són pràcticament idèntics!
  Xavier

 4. a 16 oct. 2015 a les 7:40 Enric I. Canela

  Hola Xavier,
  Ara els he vist. La taula era provisional i té alguna errada. Els dos rànquings que he tret (hi eren originalment) són el webometrics, tret perquè és diferent, i el RUR, un de rus horrorós. El Carles l’havia posat però no és bo. aquests que he deixat són els més coherents. miro de repassar el que em dius. Faré les correccions oportunes.
  Records
  Enric

 5. […] dia escrivia La UB i la UAB les millors de l’Estat destacades en tots els rànquings. Malauradament hi havia una errada, em vaig confondre. Dei la taula que s’havien inclòs les […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació