Enric I. Canela

Els rànquings donen per a molt. A vegades donar simplement una llista o una posició és injust. A l’article Correcció sobre la posició de les universitats en els rànquings mostrava unes poques universitats i llur posició en els rànquings, tant a l’Estat espanyol com al món.

A l’Estat hi ha 74 universitats. Bo és donar la posició de les universitats catalanes en el conjunt. La posició mundial correspon ala mitjana dels vuit rànquings referenciat a Correcció sobre la posició de les universitats en els rànquings. Sempre s’ha optat per oferir la millor aproximació disponible (la més favorable a cada universitat). Quan una universitat no apareixia en un rànquing se li ha assignat la millor posició possible assumida.

Posició a Catalunya

Universitat

Posició a l’Estat

Posició mundial

1

Universitat de Barcelona

1

122

2

Universitat Autònoma de Barcelona

2

180

3

Universitat Pompeu Fabra

7

355

4

Universitat Politècnica de Catalunya

8

370

5

Universitat Rovira i Virgili

17

571

6

Universitat de Girona

26

685

7

Universitat de Lleida

39

784

8

Universitat Ramon Llull

49

915

9

Universitat Oberta de Catalunya

51

1.001

10

Universitat Internacional de Catalunya

53

1.064

11

Universitat de Vic – Central de Catalunya

56

1.126

12

Universitat Abat Oliva CEU

61

1.189

 

A la posició 61, la darrera, trobem 14 universitat.

Qualsevol anàlisi ha de tenir present que hi ha factors que afecten els resultats. Tenir professorat d’ensenyaments de poca recerca, més professionalitzadors, fa baixar en els rànquings. Dimensió menor també. Cinc universitats catalanes estan en el primer quartil de les espanyoles.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació