Enric I. Canela

La Lliga d’Universitats Europees de Recerca (League of European Research Universities, LERU) va publicar fa uns dies el text, titulat “Christmas is over. Research funding should go to research, not to publishers!”. La Universitat de Barcelona és membre de la LERU

Es tracta d’una declaració en què defensa l’accés obert a les publicacions de recerca davant del cost que suposa per a les institucions d’educació superior el pagament de quotes a les revistes especialitzades. La declaració, a més, accepta adhesions individuals.

Diu la LERU, l’accés obert a publicacions científiques hauria de ser un dels objectius principals del comissari europeu de Recerca, Ciència i Innovació, Carlos Moeda, i de la propera presidència holandesa de la Comissió Europea.

Si aneu a la pàgina “Christmas is over. Research funding should go to research, not to publishers!” podreu signar. Jo ja ho he fet.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació