Enric I. Canela

Corea és un país diferent.

Llegia que Corea del Sud està liderant la inversió en R + D i un munt d’altres coses en el món de les tecnologies de la informació, d’acord amb l’Scoreboard 2015 de l’OCDE.

De 40 països de tot el món, en comparació amb aquestes grans inversions en R + D, Corea del Sud té una puntuació mitjana en el nombre d’articles publicats en revistes científiques durant un període de 10 anys, que la situa en el 12 lloc mundial, per sota d’Austràlia, amb els Estats Units i la Xina al capdamunt.

L’article diu moltes més coses, però el seu teixit productiu i la seva cohesió social es ressentiran ben aviat. Cert que la innovació no està lligada directament a la recerca i, com és el cas, es pot tenir una recerca regular i ser líder en inversió en R+D. El contrari també és cert. Tanmateix, a la llarga cap dels dos extrems és bo. Millor el model de Suïssa,. Bé en recerca, bé en innovació, bé en R+D.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació