- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

En 43 dies Mind the Byte ha tancat una ronda de 234.310 euros a través de la plataforma de crowdequity

Enric I. Canela

Com alguns sabeu, he parlat diferents vegades d’Alfons Nonell-Canals, fundador i CEO de Mind the Byte [2]. La darrera fou a Mind the Byte en el projecte Datanimbus [3], a final de juliol. A final de gener de 2011 anunciava Neix l’empresa Mind the Byte [4]. A l’octubre de 2009 parlava del jove Alfons Nonell-Canals [5] que escrivia en un bloc nomenat Selenociesteïna. [6]

Tinc ben present la cerca de recursos per crear l’empresa Mind the Byte, la seva creació. Estic admirat de veure l’evolució, admirat de la feina d’Alfons Nonell-Canals.

Ho escric perquè ara he sabut que en només 43 dies, la bioinformàtica Mind the Byte, especialitzada en serveis per al disseny computacional de fàrmacs i ubicada al Parc Científic de Barcelona (PCB), ha tancat una ronda de 234.310 euros a través de la plataforma de crowdequity (crowdfunding d’inversió) Crowdcube. Aquesta xifra no només representa més del doble del finançament que s’havia marcat com a objectiu la companyia (un 234%), sinó que es tracta de la ronda de crowdequity més gran aconseguida en el sector biotecnològic a Espanya amb 115 inversors privats. La inversió mitjana s’ha situat en 2.037 euros, i la inversió màxima ha estat de 80.000 euros.

El capital es dedicarà a consolidar el pla d’expansió i internacionalització de Mind the Byte per al qual s’ha comptat amb el suport estratègic d’ACCIÓ, de la Generalitat de Catalunya. El primer pas ha estat l’obertura d’una filial al Copenhaguen Bio Science Park (Cobis), en un dels clústers europeus més dinàmics en innovació científica i transferència tecnològica. El segon serà “impulsar la comercialització en països com els Estats Units, Dinamarca, Alemanya i el Japó de la plataforma SaaS de Drug Discovery de pagament per úsLa plataforma SaaS (Software as a Service), de pagament per ús amb programari d’últimageneració, ha estat desenvolupada per Mind the Byte amb la finalitat de trencar les principals barreres tecnològiques i econòmiques del disseny computacional per a les empreses biotecnològiques i farmacèutiques i centres de recerca.

Aquesta és la segona ampliació de capital de Mind the Byte, que a finals del 2014 va tancar una ronda de 200.000 euros liderada per InKemia IUCT Group. Recentment, la companyia ha rebut finançament de l’Instrument PIME H2020 de la Comissió Europea per DataNimbus, el seu projecte de Big Data i medicina personalitzada.