Enric I. Canela

A finals de la setmana passada la Fundación Compromiso y Transparencia va fer públic el document “Examen de transparencia. Informe de transparencia voluntaria en la web de las universidades españolas 2014” de Javier Martín Cavanna y Esther Barrio.

Ja avui, Antonio Árias ha escrit Mejora la transparencia de las universidades. Una senzilla i encertada relació dels resultats globals.

Anant a aspectes particulars, veiem que el problema principal d’algunes universitats, entre elles la Universitat de Barcelona, és no haver publicat en termini alguns aspectes financers. En el cas de la UB, el problema no és de transparència, de fet aquesta informació es publica quan està completa. Així és en anys anteriors. El problema és que els comptes no estan aprovats per altres raons, no de transparència. El propi document ho reconeix així. Llàstima perquè els resultats con junts millorarien.

Altra cosa, no de transparència, és si la informació que mostren les universitats és assequible per a un ciutadà normal. Els Webs contenen la informació però no és fàcil de trobar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació