Enric I. Canela

El 2012 va néixer el Ecommerce & Tech Barcelona conegut com Barcelona Tech City. Es tracta d’un clúster que està a punt d’aconseguir el que serà el seu primer gran fita: una seu corporativa que serà al mateix temps un gran campus en el qual viuran fins a mig centenar d’empreses, un centre d’activitats, espai de coworking i punt de trobada d’actors nacionals i internacionals quan estiguin a la ciutat. A imatge i semblança de la Factory de Berlín, el Google Campus de Londres o el CIC de Boston. Un lloc en què un jove emprenedor pugui trobar al bar amb un col·lega per contrastar idees, o coincidir a l’ascensor amb un innovador canviat de nom o un inversor sènior. Un lloc en el qual aquests contactes succeeixin i fructifiquen i siguin una referència internacional.

Estarà al Palau de Mar té 10.000 m2, dels quals el Tech City gestionaria uns 7.500 m2. L’edifici és propietat del Port de Barcelona, que al seu consell d’administració del passat setembre va acordar prorrogar cinc anys, fins al 2024, la seva concessió a la societat Pòrtic de Mar, a qui va autoritzar a reformar part de l’edifici per implantar empreses de l’àmbit digital i tecnològic, segons ha informat el Port.

Fonts pròximes al clúster reconeixen que el projecte per a uns nous headquarters va començar fa un any i mig, i en la recerca d’ubicació s’han estudiat alternatives, com un edifici al Poblenou, o al Casc Antic, però que la de Palau de Mar és l’opció preferida. En aquesta aposta, el Bcn Tech City compta amb el suport de les institucions, principalment la Generalitat (Acció), l’Ajuntament (a través de Barcelona Activa) i també del Port.

Podeu completar la notícia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació