Enric I. Canela

Llegia que Banc Sabadell, juntament amb tres entitats ubicades al Parc Científic de Barcelona (PCB), Biocat, CataloniaBio i la Fundació Bosch Gimpera de la Universitat de Barcelona, organitzen el Health & Bio Team Dating, un esdeveniment que el 3 de desembre posarà en contacte ciència i negocis per ajudar a crear un entorn bioemprenedor. Mitjançant breus reunions de partnering, científics i professionals del món empresarial es trobaran per combinar els seus projectes i experiències a fi de fer equips que permetin crear noves empreses start-up d’èxit.

El Health & Bio Team Dating s’adreça a dos grans perfils. D’una banda, investigadors amb un projecte científic relacionat amb les ciències de la vida (terapèutic, diagnòstic, prevenció, tecnologies mèdiques, digital health, etc.) que es podria convertir en una empresa, però necessiten algú que s’ocupi del pla de negoci i del fundraising.

L’altre gran perfil al qual s’adreça la iniciativa és al dels gestors: professionals amb experiència empresarial i motivació per portar una nova tecnologia del laboratori al mercat; o bé estudiants de MBA, sense experiència però amb esperit emprenedor, interessats en fer créixer projectes en fase early stage.

Els professionals que encaixin en un d’aquests perfils es poden registrar al web de l’esdeveniment abans del 20 de novembre i omplir el seu perfil de la manera més detallada i atractiva possible, per atreure l’atenció dels altres participants i maximitzar les seves possibilitats de partnering.

A través de la plataforma, els participants registrats podran veure els perfils de la resta de candidats, seleccionar els que més encaixin amb el seu futur equip, i respondre les peticions d’aquells interessats en el seu perfil. Uns dies abans de la trobada, rebran un calendari amb l’agenda final de reunions, que se celebraran el 3 de desembre a Barcelona (lloc pendent de confirmació), i tindran 30 minuts en cada reunió per presentar el seu projecte i experiència al seu potencial soci, seguint el model del speed dating o cites ràpides.

A Catalunya hi ha 56 centres de recerca vinculats a les ciències de la vida, que compten amb més de 900 grups de recerca i 360 projectes d’investigació segons dades de l’Informe Biocat 2013. Molts d’aquests projectes científics són susceptibles d’arribar al mercat. Entre 2011 i 2015 s’han creat a Catalunya més de 160 empreses del sector ciències de la vida, segons el Directori Biocat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació