Enric I. Canela

Llegia que el Consell Econòmic i Social ha fet públic un ampli informe sobre la situació de l’R + D + I a Espanya i la seva incidència en la competitivitat i l’ocupació de l’Estat. És un informe que es va aprovar al juny.

En aquest informe es diu que la disminució dels fons públics de els últims anys, juntament amb la reducció i envelliment de les plantilles, qüestiona la viabilitat del sistema espanyol i que l’aposta per la innovació requereix d’una visió a més llarg termini i realitzar inversions sostingudes.

L’informe estima que la retallada del pressupost del Govern central per a R+D en el període 2009-2013 ha estat del 42,5%, però com bona part del pressupost per a recerca ni tan sols s’ha executat (per ser crèdits que no han arribat a sol·licitar-se en lloc de subvencions), la reducció real de la despesa en recerca del Govern espanyol seria del 60,5%. És a dir, no només no s’ha incrementat la despesa per intentar arribar a l’objectiu del 2% del PIB dedicat a R + D sinó que s’ha gastat menys de la meitat del que es gastava en l’any 2009.

Podeu llegir l’informe i les seves conclusions.

La pentinada al govern espanyol és històrica. Llàstima que com és habitual en els informes hispànics, les conclusions i propostes són un rotllo i no tenim un resum executiu, com tenen els anglosaxons.

Us deixo la pàgina 31. No es veu molt bé, però podeu anar a l’informe. L’estructura d ela despesa Navarra és envejable, però insignificant per la mida. El País Basc ja és més significatiu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació