Enric I. Canela

Anualment el Ministeri espanyol responsable de l’àmbit universitari, treu estadístiques sobre diferents aspectes. Estadístiques cada vegada més completes i ben fetes. No com els britànics, però amb pocs recursos milloren.

Fa poc, amb gran rebombori, s’ha fet pública la que correspon als preus públics universitaris (que no són taxes malgrat s’entestin alguns a confondre).

El titular més destacat és que estudiar a Catalunya és tres vegades més car que fer-ho a Galícia. Fa temps que el Govern català, escanyat per la crisi i l’ofec de Madrid, va decidir reduir l’aportació a les universitats i que part d’aquesta reducció la paguessin els estudiants.

Podeu veure, en el cas de la Universitat de Barcelona, aquestes aportacions en euros corrents i en euros constants.

Jo no sé quin és el futur. Possiblement el proper govern intentarà corregir aquesta situació. No sé si l’ofec anunciat a les finances catalanes per part dels populars anirà o no endavant. Efectivament, els estudiants catalans paguen estar en un estat hostil.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació