- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Els preus públics universitaris

Enric I. Canela

Anualment el Ministeri espanyol responsable de l’àmbit universitari, treu estadístiques sobre diferents aspectes. Estadístiques cada vegada més completes i ben fetes. No com els britànics, però amb pocs recursos milloren.

Fa poc, amb gran rebombori, s’ha fet pública la que correspon als preus públics universitaris [2] (que no són taxes malgrat s’entestin alguns a confondre).

El titular més destacat és que estudiar a Catalunya és tres vegades més car que fer-ho a Galícia. Fa temps que el Govern català, escanyat per la crisi i l’ofec de Madrid, va decidir reduir l’aportació a les universitats i que part d’aquesta reducció la paguessin els estudiants.

Podeu veure, en el cas de la Universitat de Barcelona, aquestes aportacions en euros corrents [3] i en euros constants [4].

Jo no sé quin és el futur. Possiblement el proper govern intentarà corregir aquesta situació. No sé si l’ofec anunciat a les finances catalanes per part dels populars anirà o no endavant. Efectivament, els estudiants catalans paguen estar en un estat hostil.