Enric I. Canela

Llegia una article a La Vanguardia titulat 900 professors universitaris esperen plaça fixa a Catalunya. Comença: Les retallades i les restriccions de pressupost han passat factura a la carrera professional de centenars de professors i investigadors universitaris. A Catalunya, prop de 900 persones esperen una plaça fixa de professor agregat o catedràtic, segons dades de les universitats públiques. El 2012, les facultats acollien 701 professors amb categoria de lector, que, després d’un període de cinc anys, poden optar a una plaça com a agregat. Però pràcticament cap dels que ha complert el seu període com a lector no ha pogut accedir a un lloc fix i els campus han hagut de buscar solucions temporals per a ells, o directament prescindir-ne. El mateix passa amb els docents que tenen l’acreditació per optar a una plaça de catedràtic. N’hi ha uns 200 esperant.

Ara s’ha obert la possibilitat de contractar empre que els diners hi siguin. Ara la limitació principal són els recursos. Fins on s’arribarà.

L’article és la conseqüència d’una entrevista amb Enric Fossas, rector de la UPC i president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP). Explica com veu les coses i parla també d ela seva universitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació