Enric I. Canela

Ahir llegia un article que em va agradar, potser més pels fets que per l’article en si mateix. És Benvingut, míster Cellex Parlen els científics (i 2).

Diu: Hi ha una part important de la història de la ciència a Catalunya que no s’ha fet mai pública per desig exprés dels seus protagonistes. Es tracta de la història de la Fundació Cellex i del seu fundador i president, el filantrop Pere Mir. Químic. Cert, en sabia molt poc d’ell. No sabia la seva edat, va néixer a Barcelona el 1919.

Pere Mir és un home senzill, que no vol que parlin d’ell i que li costa aparèixer en públic. La Fundació Cellex ha donat 123 milions d’euros des de la seva fundació al 2003

Molts centres de recerca de Catalunya han rebut el seu suport, especialment els grans centres hospitalaris de l’àrea metropolitana de Barcelona: Clínic, Vall d’Hebron, Sant Pau, Mar, Bellvitge ,Can Ruti, i Sant Joan de Déu.

És bonic llegir l’article. Llegir alguna cosa de Pere Mir és sorprenent.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació