Enric I. Canela

Impetux és una spin off del departament de Física Aplicada i Òptica de la Universitat de Barcelona que comercialitza equips científics que són complements de microscopis de recerca. Són un instrument òptic que va acompanyat de la seva electrònica de control i el seu programari de gestió. Va sorgir del treball de recerca desenvolupat per experts del Grup de Biofotònica-Optical Trapping Lab.

Tenen dos models en el mercat. Tots dos estan basats en la tecnologia clau de mesura de forces patentada i desenvolupada en el departament de Física Aplicada i Òptica. Els instruments permeten posar a disposició dels professionals del món de la Biologia i la Biomedicina una eina de manipulació no invasiva que permet l’anàlisi de les interaccions mecàniques que tenen lloc a nivell cel·lular i molecular en la majoria dels processos biològics.

Aquesta tecnologia es dibuixa com una eina clau per a l’estudi dels processos biològics que tenen lloc a escala cel·lular i molecular, pel que es tracta d’instrumentació científica amb el potencial d’ajudar a generar nova ciència.

Els seus primers clients son investigadors de prestigi en centres de recerca de primer nivell com l’ Institut Curie de Paris o universitats a Oxford i a Münster.

Ara es disposen a entrar en la segona fase del projecte en la que continuaran desenvolupant nous productes , millorant els existents i continuar treballant en expandir la seva xarxa de clients entre la comunitat científica. Per això han posat en marxa una campanya de Crowdfunding. A canvi de les aportacions s’obtenen participacions d’una empresa de base tecnològica, del país i amb gran potencial de creixement.

Per saber algunes coses més podeu llegir una entrevista a L’Econòmic i un article a La Vanguardia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació