Enric I. Canela

Llegia que Transplant Biomedicals, una empresa spin off del IDIBAPS creada per Ignasi Heras i Carmen Peralta, ha tancat una ronda de finançament d’1,5 milions d’euros, liderada per Kéréon Partners i en la qual també ha participat Caixa Capital Risc, altres inversors privats i fons procedents de la convocatòria Reptes-Col·laboració 2015 dins del Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016.

Els recursos obtinguts es destinaran a accelerar el desenvolupament i comercialització del seu primer producte, un innovador dispositiu mèdic de preservació i transport d’òrgans abdominals i toràcics per a trasplantament.

Actualment el transport i la conservació d’òrgans es realitzen, i no hi ha cap mecanisme que permeti preservar en condicions òptimes l’estat de l’òrgan des de la seva extracció fins a la seva implant, el que implica una baixa eficàcia i per tant un increment de la despesa a mitjà i llarg termini per als sistemes nacionals de salut.

està desenvolupant una innovadora i singular tecnologia que prevé les lesions que té lloc durant el transport dels òrgans que van a sotmetre a trasplantament, ja que permet la seva conservació integral, reduint el dany per isquèmia durant un període major de temps.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació