Enric I. Canela

Dijous Enrique Cabrero Mendoza, director general del Consell Nacional de Ciència i Tecnologia (Conacyt) i Carlos Moedas, Comissari Europeu a càrrec de Recerca, Ciència i Innovació, van signar un acord de col·laboració que permetrà a becaris Conacyt, que es trobin realitzant estades postdoctorals, dur a terme visites de recerca amb científics europeus recolzats pel Consell Europeu per a la Recerca (ERC, per les sigles en anglès).

Aquest conveni es dóna en el marc de l’Acord per a la Cooperació Científica i Tecnològica entre el govern de Mèxic i la Unió Europea, signat el 2004 per enfortir la relació entre ambdues parts. Les visites de les estades postdoctorals dels becaris Conacyt tindran una durada d’almenys sis mesos i es poden estendre fins als dotze, amb prèvia autorització de la institució d’origen.

Així mateix, podran participar becaris Conacyt que pertanyin a algun programa de mobilitat a l’estranger, que siguin catedràtics Conacyt o membres del Sistema Nacional d’Investigadors (SNI). Els científics mexicans que resultin elegits per a realitzar les visites, podran ser incorporats com a investigadors principals als equips de recerca europeus finançats per l’ERC.

El finançament per als mexicans beneficiaris provindrà dels programes del Conacyt en què es trobin inscrits. En l’actualitat, la Unió Europea té aquest tipus d’acords només amb els Estats Units, Japó, Xina, Corea del Sud i l’Argentina.

Es preveu que la convocatòria per a aquest acord sigui llançada en el 2016 i que els primers investigadors mexicans col·laborin amb els científics europeus recolzats per l’ERC a partir del 2017.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació