Enric I. Canela

Avui, a l’Ajuntament de Madrid, COTEC ha celebrat els 25 anys del seu primer acte públic. El rei Felip VI ha pres el relleu del seu pare, també present, en la seva tasca de suport a la innovació. Felip VI ha dit que Espanya és ja un país de ciència i serà cada vegada més un país d’innovació.

COTEC ha volgut presentar una cara renovada per afrontar els reptes de la innovació empresarial i social dels propers anys. La institució, que havia impulsat importants iniciatives per a la R + D + I nacional, com la compra pública innovadora o els incentius fiscals a la R + D, ha presentat algunes de les idees amb què pretén adaptar-se a la seva nova etapa. Cristina Garmendia, presidenta de la fundació, oferia una definició d’innovació que animarà la nova COTEC: “Tot canvi (no només tecnològic), basat en el coneixement (no només científic) que aporti valor, (no només econòmic)”. I assegurava que “tots podem ser innovadors” perquè es tracta “d’una actitud davant la vida”.

L’empresària també s’ha referit a alguns dels objectius de la nova COTEC, com l’èmfasi en l’educació per innovar i en la innovació per educar, tot amb l’objectiu d’afavorir la cultura innovadora al país, o la innovació social. Altres dels objectius del treball de la institució seran la millora de l’entorn financer per a les empreses innovadores, la introducció de la innovació en les administracions o la introducció d’una innovació més col·laborativa i oberta.

Garmendia també s’ha referit a una altra de les iniciatives que està posant en marxa la fundació: els 100 de COTEC. Aquest grup d’experts, tots de parla hispana i procedents de diferents àrees del coneixement que s’estan reclutant en aquest moment, analitzaran els grans reptes socials, econòmics i tecnològics als quals s’enfronta la innovació en els propers anys. Aquests savis es dividiran en tres grups: experts especialitzats en una àrea, influenciadors, que diuen el que cal fer, i facilitadors, que saben el que cal fer.

Tinc una gran confiança en la feina de COTEC amb la presidenta Cristina Garmendia i el director general Jorge Barrero.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació