Enric I. Canela

El ministre d’Educació, Cultura i Esport, Iñigo Méndez de Vigo, va anar a Berlin al VIII fòrum hispà – alemany i allà, com a part d’una reflexió sobre els canvis que Espanya ha d’aplicar en el seu model educatiu per mantenir el creixement sostenible de l’economia, va dir que creu que sobren universitaris i falten alumnes de formació professional. Va dir que va massa gent a la universitat i que cal equilibrar el seu nombre amb el d’estudiants de FP.

El problema és que el ministre va dir una cosa poc política i amb un error. Absolutament cert que cal equilibrar universitaris i diplomats d’FP. El problema és que el ministre no es devia adonar que el que passa és que hi ha un abandó escolar enorme i que hi ha pocs diplomats d’FP.

No entro a valorar el tema de la sobrequalificació dels que ocupen llocs de treball. Tenim de tot. Ara, això sí, l’explotació dels joves s’ha de destacar. Manquen empreses i empresaris que paguin correctament.

Tenim uns costos d’energia enormes, una competitivitat que només l’aguanten amb salaris baixos i una iniciativa en innovació penosa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació