Enric I. Canela

Llegia que el consell de ministres destina 18 milions d’euros per impulsar la incorporació de doctors a les empreses.

El Consell de Ministres ha aprovat 250 ajuts per a la contractació d’investigadors en empreses a través de dues convocatòries que es publicaran conjuntament i que estan dotades amb divuit milions d’euros. La convocatòria “Torres Quevedo” finançarà la contractació de dos-cents doctors en empreses durant tres anys, el que suposa una inversió de quinze milions d’euros. La convocatòria d’ajudes “Doctorats Industrials”, dotada amb tres milions d’euros, està dirigida a la formació de cinquanta doctors en empreses.

L’objectiu de la convocatòria “Torres Quevedo” és promoure la incorporació de doctors que desenvolupin projectes de recerca industrial, de desenvolupament experimental o estudis de viabilitat tècnica en empreses, centres tecnològics d’àmbit estatal, centres de suport a la innovació tecnològica d’àmbit estatal, associacions empresarials o parcs científics i tecnològics. Amb aquests ajuts es pretén afavorir la carrera professional dels investigadors, així com estimular la demanda en el sector privat de personal suficientment preparat per emprendre plans i projectes de R + D, i ajudar a la consolidació d’empreses tecnològiques de recent creació.

La convocatòria de “Doctorats Industrials” preveu ajudes de fins a quatre anys per a la formació predoctoral en empreses mitjançant el cofinançament dels contractes laborals del personal investigador en formació que participi en un projecte de recerca industrial o de desenvolupament experimental que es desenvolupi a l’empresa i en la qual s’emmarqui la seva tesi doctoral. L’objectiu d’aquestes ajudes és afavorir la inserció laboral d’investigadors en el sector privat des de l’inici de la seva carrera professional per promoure la incorporació de talent en el sistema productiu i incrementar la seva competitivitat.

Aquest programa, demà, suposo, veurem el detall. No es comparable amb el català.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació