Enric I. Canela

Avui s’ha parlat a la Universitat de Barcelona d’un referèndum entre els estudiants sobre els graus de tres anys i els màsters de dos. També la UAB en fa. La UB d’aquí uns dies, la UAB ja ha començat.

Crec que no serviran de massa aquests referèndums. Un intel·ligent company deia que preguntar als que fan ara quatre anys sobre el que hauran de fer uns altres és complicat (més o menys). Encertat.

El tema és molt complicat, més a l’Estat espanyol on la confusió és monumental. És un sistema, l’espanyol, en el que tot està regulat, estrictament regulat. Deixar una cosa en la que la gent hagi de decidir genera pànic. No hi ha costum de decidir. Un problema si que hi ha, tot hauria de ser obert i no només una cosa.

Particularment tornaria a fer una reflexió sobre el conjunt de l’ensenyament superior, doctorat inclòs.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació